Nieuwsarchief

Hoeyberghs vervolledigt Team Steylaerts

Met de komst van Daan Hoeyberghs is Team Steylaerts helemaal klaar voor de start van het nieuwe veldritseizoen. De 22-jarige Hoeyberghs komt over van Beobank-Corendon en staat voor zijn tweede profseizoen. “Ik heb heel veel zin in dit nieuwe avontuur”, aldus Daan.

Lees meer [+]

Italiaanse Arzuffi versterkt Team Steylaerts

Alice Maria Arzuffi (22) verdedigt vanaf 1 september de kleuren van Team Steylaerts. De talentvolle Italiaanse tekende een profcontract tot maart 2019, met een optie op een derde seizoen. “Ik ben trots om deel uit te maken van dit team”, vertelt een gelukkige Arzuffi.

Lees meer [+]

Gianni twee seizoenen langer bij Team Steylaerts

Uitstekend nieuws voor Team Steylaerts! Gianni Vermeersch, vorig seizoen één van de zeven WK-Belgen in Luxemburg, verlengde zijn contract tot maart 2019 en zal dus ook de komende twee veldritseizoenen de kleuren van het team verdedigen.

Lees meer [+]

Marcel scoort in Tryptique Ardennais

Vrijdag stond de eerste etappe van de 51e Triptyque Ardennais op het programma en het was Marcel Meisen die na 152 kilometer tussen Büllingen en Kelmis met de zege aan de haal ging. De Duitse veldrijder van Steylaerts-Verona, die zijn voorbereiding op de weg afwerkt in de kleuren van Beobank-Corendon, maakt het af in de sprint met een kopgroep van achttien renners.

Lees meer [+]

Steylaerts Badkamerrenovatie verlengt overeenkomst

Heuglijk nieuws voor Steylaerts-Verona. Hoofdsponsor Steylaerts Badkamerrenovatie zal ook de komende twee seizoenen het team van Bart Wellens steunen.

Lees meer [+]

Giani sluit seizoen af met vijfde plaats

Het seizoen zit er definitief op. In Lebbeke kropen Gianni en Braam voor een laatste keer in hun koerspak. Gianni reed ondanks pech naar een verdienstelijke vijfde plaats.

Lees meer [+]

Maud op het podium in Oostmalle

Zondag stond in Oostmalle de Internationale Sluitingsprijs op het programma. En Steylaerts-Verona kwam uitstekend voor de dag. Bij de dames knokte Maud zich naar een derde plaats, bij de heren eindigde Gianni knap vijfde.

Lees meer [+]

Pech nekt Gianni in Leuven

In Leuven stond zaterdag de Soudal GP op het programma. Onze enige starter Gianni was uitstekend weg, maar zag door een lekke band een mogelijk podium verloren gaan.

Lees meer [+]

Top tien-plaatsen in Hulst

In Hulst stond zondag de laatste manche van de Bricocrossen op het programma. Een dag na de slotwedstrijd van de Superprestige kregen de renners en rensters opnieuw een veeleisend en zwaar parcours voorgeschoteld.

Lees meer [+]

Top vijf voor Maud en Gianni in Middelkerke

Het werd een mooie afsluiter van de Superprestige voor Steylaerts-Verona in Middelkerke. Bij de dames viel Maud net naast het podium, bij de heren reed Gianni naar een knappe vijfde plaats.

Lees meer [+]

Vijfde plaats voor Maud in Hoogstraten

Daags na haar prachtige overwinning in Lille kwam Maud in Hoogstraten (Superprestige) in actie. Op een loodzwaar parcours knokte de Nederlandse zich naar een vijfde plaats.

Lees meer [+]

Dolgelukkige Maud wint in Lille!

Wat een dag in Lille! In de slotmanche van de DVV Trofee ging Maud met de winst aan de haal. De Nederlandse verraste in de laatste rechte lijn Cant en Verdonschot. “Ik had niet gedacht dat ik in de laatste rechte lijn nog kon aansluiten, maar zij hielden hun benen stil en ik plaatste meteen mijn sprint”, aldus een dolgelukkige Maud.

Lees meer [+]

Gianni 5e in Maldegem, Maud spoelt WK-ontgoocheling door

Het wereldkampioenschap werd een wedstrijd om zo snel mogelijk te vergeten voor Maud, maar in Maldegem spoelde de Nederlandse de ontgoocheling door met een mooie vierde plaats. Bij de mannen liet Gianni met een vijfde plaats het beste resultaat laten noteren.

Lees meer [+]

Gianni knap achtste op WK in Bieles

In een WK dat bol stond van de materiaalpech liet Gianni een knappe 8e plaats noteren. Een mooi resultaat, maar ook onze West-Vlaming bleef niet gespaard van pech. “Vijf of zes lekke banden en in de absolute slotfase een kapot versnellingsapparaat”, aldus Gianni.

Lees meer [+]

Baal-WK voor Maud na materiaalpech

Ze ambieerde met recht een plek in de top tien, maar het WK in Luxemburg draaide helemaal anders uit voor Maud. “Ik was goed weg, maar een opstopping in het eerste deel van het veld betekende meteen het einde van mijn WK.”

Lees meer [+]

Vermeersch, Meisen en Kaptheijns blikken vooruit op WK

Een gelukkige Gianni Vermeersch verscheen vrijdag voor de pers in Luxemburg. “Ik hoop dat ik zondag een rol kan spelen voor België”, aldus Vermeersch tijdens de persconferentie in het hotel van de Belgen. Ook Marcel Meisen en Maud Kaptheijns blikken vooruit.

Lees meer [+]

Zeven, acht en negen in Hoogerheide

Onze drie WK-gangers kwamen zondag in actie tijdens de laatste Wereldbeker in Hoogerheide. En Gianni, Marcel en Maud deden het uitstekend. Bij de dames kwam Maud als 9e over de finish. Marcel werd 8e en Gianni deed nog een plekje beter.

Lees meer [+]

Maud op het podium in Rucphen

Voor de eerste keer sinds 27 november in Hamme, stond Maud zaterdag nog eens op hert podium. In Rucphen reed de Nederlandse naar een mooie derde plaats achter winnares Laura Verdonschot en Nikki Brammeier. Ook Marcel kwam in Rucphen in actie. Hij werd vijfde.

Lees meer [+]

Marcel verrast in Fiuggi met 2e plaats

Marcel heeft Steylaerts-Verona zondag een eerste podiumplek in de Wereldbeker bezorgd. De kersverse Duitse kampioen kwam op een uitdagend en technisch parcours uitstekend voor de dag en reed in de slotfase solo naar de tweede plaats achter winnaar Van Aert.

Lees meer [+]

Negende plaats en zilveren medaille in Otegem

Een dag na zijn negende plaats op het Belgisch kampioenschap in Oostende kwam Gianni ook in Otegem als negende over de finish. Die plek was ook goed voor een zilveren medaille in het West-Vlaams kampioenschap.

Lees meer [+]

Marcel knalt naar Duitse titel

In het Duitse Queidersbach is Marcel voor de tweede keer in zijn carrière Duits kampioen geworden. Marcel haalde het voor Weber en Walsleben. “Het podium had ik wel verwacht, maar winnen blijft toch moeilijk”, aldus een gelukkige Marcel.

Lees meer [+]

Zilver voor Braam op BK voor elite zonder contract

Niet alleen in Duitsland - waar Marcel de titel greep - maar ook in Oostende mocht Steylaerts-Verona op het podium. Bij de elite zonder contract snelde Braam naar het zilver. “En daar ben ik blij mee”, aldus Braam na afloop.

Lees meer [+]

Maud net naast podium, top tien voor Gianni

Terwijl Braam naar de zilveren medaille reed bij de elite zonder contract, deden Maud in Sint-Michielsgestel en Gianni in Oostende een gooi naar het podium. In Nederland strandde Maud net naast het podium, achter Vos, Brand en De Boer. Gianni deed op zijn beurt rondenlang mee voor het podium, maar kwam uiteindelijk als negende over de finish.

Lees meer [+]

Steylaerts-Verona met vertrouwen naar kampioenschappen

Oostende, Sint-Michielsgestel en Queidersbach. Daar strijkt Steylaerts-Verona komend weekend neer voor de kampioenschappen van België, Nederland en Duitsland. Gianni Vermeersch en Maud Kaptheijns hopen zo dicht mogelijk bij het podium te eindigen, terwijl Braam Merlier (elite zonder contract) en Marcel Meisen een gooi doen naar de driekleur.

Lees meer [+]

Tweede zege in 2017 voor Marcel

Een dag na zijn zege in het Luxemburgse Pétange mocht Marcel opnieuw de handen in de lucht steken in het Zwitsere Meilen (EKZ Cross Tour).

Lees meer [+]

Marcel wint in Luxemburg, geen uitschieters in Baal

Op 1 januari stond in Baal traditiegetrouw de GP Sven Nys op het programma. Voor Steylaerts-Verona vielen er in de zevende manche van de DVV Trofee geen uitschieters te noteren. Maud werd 8e, Gianni kwam als 10e over de finish. In Luxemburg mocht Steylaerts-Verona wel vieren. Daar ging Marcel met de zege aan de haal.

Lees meer [+]

Gianni op het podium in Bredene

Daags na zijn offday in Loenhout knokte Gianni zich in Bredene (Brico cross) op het podium. Na winnaar Van Aert en nummer twee Sweeck sprintte Gianni naar een derde plaats.

Lees meer [+]

Maud 7e, offday voor Gianni in Loenhout

In Loenhout vielen voor Steylaerts-Verona geen dichte ereplaatsen te noteren. Bij de dames finishte Maud wel op een verdienstelijke 7e plaats, Gianni werd 14e. Braam kwam op zijn beurt in Ziwtserland in actie en deed het uitstekende met een tweede plaats.

Lees meer [+]

Top vijftien voor Marcel en Maud, opnieuw pech voor Gianni

Na Diegem werd Gianni maandag ook in Zolder (Wereldbeker) gekweld door de pechduivel. Gianni leek in Limburg op weg naar een mooie ereplaats, tot de West-Vlaming voorbij halfweg zijn derailleur in zijn wiel trok. Marcel en Maud kwamen respectievelijk als 15e en 13e over de finish.

Lees meer [+]

Pechduivel kwelt Gianni in Diegem

Gianni leek vrijdag in Diegem op weg naar een heel mooie vijfde plaats, totdat enkele ronden voor het einde de pechduivel op bezoek kwam. Gianni trapte zijn ketting over en moest een heel eind lopen - ook voorbij de finish - tot de volgende materiaalpost. Uiteindelijk strandde hij op plek 22.

Lees meer [+]

Kerstwensen van Bart & co

Hoofdsponsor Steylaerts, ploegleider Bart, Maud, Gianni, Marcel en Braam wensen iedereen prettige feestdagen in deze videoboodschap!

Lees meer [+]

Gianni en Marcel tonen zich op Citadel

Zondag stond in Namen de vijfde (Koksijde buiten beschouwing gelaten) manche van de Wereldbeker op het programma. En Gianni en Marcel maakten een uitstekende beurt op en rond de Citadel.

Lees meer [+]

Sterke Maud baalt in Namen

Maud reed zondag in Namen (Wereldbeker) een dijk van een wedstrijd. Na een val in de eerste ronde en dubbele pech in de slotronde strandde de Nederlandse op een 10e plaats.

Lees meer [+]

Kuchende Gianni en pech voor Maud in Antwerpen

Zaterdag werd aan Linkeroever de vijfde manche van de DVV Trofee afgewerkt. Voor Steylaerts-Verona verschenen Gianni, Braam en Maud aan de start. Bij de dames reed Maud naar een 13e stek. Bij de heren viel Gianni (11) net buiten de top tien. Braam werd 22e.

Lees meer [+]

Gianni net buiten top tien in Overijse, Marcel op podium in Eschenbach

Zondag kwam Steylaerts-Verona op twee verschillende fronten in actie. In Overijse eindigde Gianni (11e), na een val in de eerste ronde, net buiten de top tien. In Eschenbach (EKZ Tour) sloot Marcel zijn Europese citytrip af met een 2e plaats. Braam reed daar naar een achtste plaats.

Lees meer [+]

Top tien voor Gianni, net geen podium voor Maud

Een vierde plaats die evengoed een derde had kunnen zijn. Details bepaalden zaterdag in Essen het vrouwenpodium. Maud viel net naast het podium, terwijl Gianni op plek acht strandde.

Lees meer [+]

Weer bingo voor Marcel

Na een overwinning in Italië donderdag heeft Marcel zaterdag in Tsjechië zijn vierde zege van het seizoen geboekt. In Unicov (Toi Toi Cup) nam onze Duitser de maat van Diether Sweeck en Tomas Paprstka.

Lees meer [+]

Ploegleider Bart blikt tevreden terug op stage

Na de Flandriencross in Hamme trok Steylaerts-Verona naar het zonnige Mallorca voor een stevige stage. Na twee weken gecontroleerde arbeid keerden ploegleider Bart Wellens en zijn gevolg huiswaarts.

Lees meer [+]

Marcel begint Europese citytrip met zege in Italië

Terwijl zijn ploegmaats in Spanje de laatste dagen van de stage afwerkten trok Marcel woensdag naar Italië, waar donderdag de Cyclocross del Ponte plaatsvond. En onze Duitser haalde het in een spannende wedstrijd voor de Italiaanse kampioen Gioele Bertolini en de Franse kampioen Francis Mourey.

Lees meer [+]

Opnieuw top tien voor Gianni

Gianni is net als in de wereldbekermanche in Zeven op een knappe achtste plaats geëindigd in de Flandriencross. Zelfs twee valpartijen stonden zijn tweede toptiennotering in evenveel dagen niet in de weg.

Lees meer [+]

Sterke Maud tweede in Hamme

Na haar zesde plaats in de Wereldbekercross van Zeven heeft Maud in Hamme een ontzettend knappe tweede plaats behaald. Een hele wedstrijd koerste ze in de kop van de wedstrijd en aan de finish moest ze enkel de duimen leggen voor Belgisch kampioene Cant.

Lees meer [+]

Knappe ploegprestatie in Zeven

Zaterdag stond in de Zeven de vijfde manche van de Wereldbeker op het programma. En Gianni en Marcel volgende het goede voorbeeld van Maud, die eerder op de dag knap zesde werd. Gianni liet een achtste plaats noteren, terwijl Marcel in eigen land zich net in de top tien nestelde.

Lees meer [+]

Knappe zesde plaats voor Maud in Zeven

Na twee weken inactiviteit, door het wegvallen van Koksijde, heeft Maud in Zeven (Wereldbeker) aangeknoopt met een erg mooie zesde plaats. Haar beste resultaat ooit in de Wereldbeker, en dat tegen de hele wereldtop.

Lees meer [+]

Top tien voor Marcel en Gianni in Hasselt

Zaterdag werd in Hasselt de vierde manche van de Soudal Classics afgewerkt. Voor Steylaerts-Verona kwamen Marcel, Gianni en Braam in actie. Beiden streden een hele wedstrijd voor een plek in de top tien en dat zou uiteindelijk ook lukken.

Lees meer [+]

Tegenslag voor Gianni in Gavere

Gianni kwam als enige renner van de ploeg aan de start in de Superprestige-wedstrijd van Gavere en leek op weg naar een goede notering, tot pech roet in het eten gooide.

Lees meer [+]

Braam juicht in Zele, Maud op het podium in Rosmalen

Streepje nummer zes op de zegeteller van Braam is binnen. De 22-jarige crosser trok in Zele opnieuw aan het langste eind voor Jenko Bonne en Angelo Declercq. Ook in Rosmalen viel een podiumplaats te noteren. Daar reed Maud naar een tweede plek achter Sophie de Boer.

Lees meer [+]

Top tien voor Marcel en Gianni in Jaarmarktcross

Vrijdag stond in Niel de Jaarmarktcross op het programma. Voor Steylaerts-Verona verschenen Gianni en Marcel aan de start en het duo knokte zich in de top tien.

Lees meer [+]

Geen uitschieters in Ruddervoorde

Steylaerts-Verona beleefde geen topdag in Ruddervoorde (Superprestige). Bij de vrouwen reed Maud de wedstrijd niet uit. De Nederlandse vreest opkomende ziektekiemen en stapte uit voorzorg af. Bij de mannen reed Gianni naar een 16e plaats.

Lees meer [+]

Top tien voor Gianni en Maud in Sint-Niklaas

In de Soudal Classics in Sint-Niklaas lieten Gianni en Maud een top tien noteren. Gianni werd 10e, Maud kwam als 9e over de finish. Marcel haalde de finish in Sint-Niklaas niet.

Lees meer [+]

Maud 7e, Gianni 17e in Oudenaarde

Dinsdag stond in Oudenaarde de loodzware Koppenbergcross (DVV Verzekeringen Trofee) op het programma. Bij de dames strandde Maud op een 7e plaats. Gianni kwam als 17e over de finish.

Lees meer [+]

Marcel wint in Milaan

Terwijl het gros van het crosspeloton op de Koppenberg aan de slag ging, trok Marcel naar Italië. Daar stond in Milaan een UCI-cross op het programma en onze Duitser ging met de zege aan de haal.

Lees meer [+]

Maud 12e op allereerste elite-EK

Maud stond zondag in Pontchâteau aan de start van haar allereerste EK bij de dames elite. En de uittredende Europese kampioen bij de beloften deed het aardig met een 12e plaats. “Daar ben ik tevreden mee”, klonk het achteraf.

Lees meer [+]

Braam slaat weer toe

Zege nummer vijf voor Braam is binnen. De 22-jarige crosser soleerde zaterdag in Alsemberg naar de zege. "Op vier ronden van het einde ging ik er alleen vandoor", aldus Braam.

Lees meer [+]

Maud net wel, Marcel net niet op podium in Woerden

Dinsdag stond in Nederland de Kiremko Nacht van Woerden op het programma. En Steylaerts-Verona haalde het podium. Maud snelde bij de dames naar plek drie. Bij de heren viel Marcel net naast het podium.

Lees meer [+]

Nummer vier voor Braam

Onze zegekoning Braam heeft weer toegeslagen. In het Franse Balan soleerde de 22-jarige elite zonder contract naar de zege, voor Vandekinderen en Adams.

Lees meer [+]

Maud 11e en Marcel 13e in Valkenburg

Zondag werd in Valkenburg de derde manche in de Wereldbeker afgewerkt. Steylaerts-Verona reed zich mooi in de kijker, maar een top tien zat er net niet in.

Lees meer [+]

Marcel zevende in Boom

Zaterdag verdedigde Marcel de eer van Steylaerts-Verona in de Niels Albert Cyclocross in Boom. En onze Duitser stond meer dan zijn mannetje.

Lees meer [+]

Maes Industries en Steylaerts-Verona slaan handen in elkaar

Veldritteam Steylaerts-Verona is vanaf 1 januari 2017 een partner rijker. Maes Industries, gespecialiseerd in warmte- en koeltechniek, stapt als cosponsor mee in het verhaal. Dat maakte het bedrijf vrijdagavond bekend tijdens een feest ter ere van het tienjarig bestaan van Maes Industries.

Lees meer [+]

Gianni strandt op plek 9 in Ardooie

Na zijn offday in Zonhoven liet Gianni donderdag in de Kermiscross opnieuw een top tien plaats noteren. Gianni kwam in de modder van Ardooie als negende over de finish. Braam liet een 20e plaats noteren.

Lees meer [+]

Marcel op het podium in Contern, Maud zesde in Zonhoven

Steylaerts-Verona kan een nieuwe podiumplaats toevoegen aan het lijstje. In Contern reed Marcel na de broers Vanthourenhout naar een derde plaats. In het Zwitser Steinmaur viel Braam op zijn beurt naast het podium. Hij werd vijfde. In Zonhoven kwamen Maud en Gianni in actie.

Lees meer [+]

Maud op het podium, Marcel 9e in Kruibeke

Zaterdag stond in Kuibeke de Polderscross, onderdeel van het Brico-criterium, op het het programma. Bij de vrouwen reed Maud naar een knappe tweede plaats, bij de mannen liet Marcel een mooie 9e plaats noteren.

Lees meer [+]

Derde bos bloemen voor Braam

Braam is on fire! De 22-jarige elite zonder contract boekte zondag in Nossegem zijn derde zege van het seizoen. "In een sprint met twee kon ik het vrij makkelijk afmaken", aldus een gelukkige Braam.

Lees meer [+]

Top tien voor Maud en Gianni in Ronse

Maud en Gianni zijn goed begonnen aan de DVV Verzekeringen Trofee. In Ronse lieten beiden een top tien plaats noteren. Op een hobbelig en veeleisend parcours kwam Gianni puffend als tiende over de finish. “Het was verschrikkelijk zwaar”, aldus Gianni, die meteen ondersteund werd door zijn vriendin.

Lees meer [+]

Geen uitschieters in Gieten

Zondag stond in het Nederlandse Gieten de eerste manche van de Superprestige op het programma. Maar uitschieters vielen er niet te noteren. Maud en Gianni, die beiden ook zaterdag al in actie kwamen, moesten vrede nemen met de plaatsen 13 en 16.

Lees meer [+]

Braam boekt tweede zege

Zes dagen na zijn eerste zege in Izegem schoot Braam zaterdag in Kruishoutem opnieuw raak. Braam trok al vroeg ten aanval en soleerde naar winst. “Ik stond op de eerste startrij en was goed weg”, begint Braam zijn verhaal.

Lees meer [+]

Maud 5e in Neerpelt, Gianni 11e na pech

In Neerpelt werd zaterdag de eerste manche van de Soudal Classics afgewerkt. Bij de vrouwen reed Maud naar een vijfde plaats en daar was de Europese kampioene bij de beloften matig tevreden mee.

Lees meer [+]

Gianni grijpt net naast zege in Iowa

Bijna had Steylaerts-Verona dit seizoen al drie zeges op de teller. Een dag na de wereldbekermanche werd er in Iowa nog eens gecrost en Gianni kwam als tweede over de finish.

Lees meer [+]

Braam bezorgt Steylaerts-Verona tweede succes in vier dagen

Na de zege van Marcel vrijdag in Iowa en de geweldige vijfde plaats van Gianni in de Wereldbeker een dag later, zette Braam zondag in Izegem de kers op de taart.

Lees meer [+]

Gianni maakt indruk in Iowa

De wereldbekermanche in Iowa werd een succes voor Steylaerts-Verona. Na zijn 13e plaats in Vegas verraste een ijzersterke Gianni zaterdag met een vijfde plaats in Iowa.

Lees meer [+]

Marcel wint Jingle Cross in Iowa

De eerste overwinning is een feit! Marcel heeft vrijdagavond Belgische tijd de Jingle Cross in Iowa gewonnen. Hij haalde het voor de Amerikanen Curtis White en Daniel Summerhill.

Lees meer [+]

Gianni opent Wereldbeker met mooie 13e plaats

De eerste wereldbekermanche ging niet onopgemerkt voorbij voor Steylaerts-Verona. Gianni reed mooi in beeld en kwam uiteindelijk verdienstelijk als 13e over de finish. “Mijn start was redelijk goed”, doet Gianni zijn verhaal.

Lees meer [+]

Marcel toont zich in Baden

Zondag stond in Baden de eerste manche van de EKZ Cross Tour op het programma. Onze Duitser Marcel trok naar Zwitserland en werd er knap vijfde. "Een goed begin van het seizoen", vertelt Marcel.

Lees meer [+]

Maud (12e) en Gianni (17e) openen in Geraardsbergen

De kop is eraf voor Steylaerts-Verona. Gianni, Braam en Maud kwamen in de Brico-cross in Geraardsbergen in actie.

Lees meer [+]

Maud, Gianni, Marcel en Braam blikken vooruit

Kopman Gianni Vermeersch blonk tijdens de voorstelling en heeft enorm veel zin in het nieuwe avontuur. “Ik zal alles uit de kast halen om er een mooi seizoen van te maken”, aldus de 23-jarige crosser. Ook Maud, Marcel en Braam kwamen aan het woord.

Lees meer [+]

Steylaerts-Verona helemaal klaar voor vuurdoop

Dinsdag werd in de gebouwen van Steylaerts het veldritteam Steylaerts-Verona voorgesteld aan de verzamelde pers. In mei raakte al bekend dat Steylaerts (badkamerrenovatie) de schouders onder een nieuw veldritproject, met Bart Wellens als sportief manager, zou zetten. En dinsdag werd ook de naam van co-hoofdsponsor Verona (ramen) bekendgemaakt. Het plaatje is compleet en de motivatie enorm groot.

Lees meer [+]

Team